Portioner: 4 spyd
Metode: Direkte
Temperatur: Medium
Ingredienser
- 400g kyllingefars
- 80 ml friskrevet kokosnød
- 2 kaffir limeblade, fint snittede
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. ingefær
- 1 kop koriander, hakket
- 2 røde chilier
- 2 bird’s eye chilier
- 30g frisk gurkemeje, revet
- ½ tsk. rejepasta (valgfrit)
- 2 spsk. revet kokossukker, kan erstattes med palmesukker eller brun sukker
- 2 forårsløg
- salt og peber
Du får også brug for …
- spyd (lavet af pinde af citrongræs eller forårsløg eller almindelige træspyd)
- olie (til lige at pensle spyddene før de grilles)
- Limefrugter til servering
Metode
I en skål blandes alle ingredienser, indtil en glat pasta er dannet.
Tag en håndfuld af blandingen, og pak det omkring dit spyd (citrongræs/forårsløg/ træspyd – der lige skal dyppes i vand inden, så det ikke brænder på grillen)
Gentag processen, indtil hele blandingen er brugt
Steg de let olierede satayspyd over medium varme på grillen, indtil de har en næsten gyldenbrun farve.
Servering
Serveres med en skive limefrugt.