GRILLEDE LAMMEKOFTA

GRILLEDE LAMMEKOFTA

Portioner: 8
Metode: Direkte
Temperatur: Høj

Kofta

  • 500 g magert, hakket lammekød
  • 1 stort rødløg revet eller finthakket
  • 1 stor tsk. stødt koriander
  • 2 spsk. frisk sød merian, hakket
  • 1 æg
  • salt og peber
  • 8 hele fladbrød
  • 1 skål hummus
  • 1 Tzatziki (som nedenfor)
  • 1 Quinoa Tabouli (som nedenfor)
  • 1 Harissa (som nedenfor)

Tzatziki

  • 250 g usødet græsk yoghurt
  • 250 ml hakket agurk
  • 1 fed hakket hvidløg
  • 2 spsk. hakket koriander eller mynte
  • salt og peber efter smag

Bland alle ingredienserne, og smag til. Opbevares i køleskab indtil brug.

Quinoa Tabouli

  • 500 ml sort Quinoa
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • 250 ml krølpersille, vaskes og hakkes groft
  • 250 ml bredbladet persille, vasket og hakkes groft
  • 250 ml basilikum blade, vaskes og hakkes groft
  • 2 modne tomater, hakket
  • saft af 1 stor citron
  • 50 ml ekstra jomfru olivenolie
  • salt
  • friskkværnet sort peber

Vask og kog quinoa indtil de er bløde. Dræn dem for vand, og skyl derefter under koldt rindende vand.

Bland hvidløg, persille og basilikum i en skål. Tilsæt de hakkede tomater.
Tilsæt den drænede quinoa og citronsaften, og bland det hele.
Smag til med salt, peber og ekstra jomfru olivenolie.

Harissa

  • ½ tsk. spidskommen
  • 1 tsk. havsalt
  • 1 stort fed hvidløg, pillet
  • 5 lange røde chilier, stængler fjernet og groft hakket
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie

Stød spidskommen og havsalt i en morter. Tilsæt hvidløget, så det bliver en pasta, og herefter de hakkede chili og stød videre. Til sidst hældes hvidvinseddike og olivenolie i.

Denne sauce er bedst at anvende straks, men kan holde sig i en uges tid i en lufttæt beholder.

Lammespyd

Bland hakkekødet med løg, stødt koriander, sød merian og æg. Smag godt til, og sørg for virkelig at få det blandet godt.

Form nogle faste bolde af farsen mellem hænderne på størrelse med et stort æg.
Derefter former du dem til lange pølser på et metalspyd eller træspyd (husk det skal i vand inden brug, så det ikke brænder)

Steg dem på grillen indtil de er færdige.

For at lave koftaerne spreder du fladbrødet ud på en tallerken. I midten hælder du rigeligt med humus, derefter lammekoftaen og så slutter du af med en eller to spiseskefulde tzatziki og quinoa tabouli. Krydr med salt og peber og dryp af harissa.

Fold først den nederste kant for at stoppe alle ingredienserne i at falde ud af bunden, og derefter ruller du brødet sammen fra den ene side af fladbrødet.