GRILLET MARINERET LAM

GRILLET MARINERET LAM

Portioner: 6-8
Metode: Inddirekte
Temperatur: Medium

Ingredienser

  • 1 udbenet lammekølle på ca. 2 kg – Få din slagter til at udbene en lammekølle.
  • 1 stort bundt mynte, grofthakket
  • 1 bundt koriander, hakket groft
  • 2 fed hvidløg, pillet
  • 250 gram yoghurt naturel
  • 400 gram kikærter på dåse
  • Havsalt og sort peber
  • Saften af 1 citron

Metode

Bland den hakkede mynte og koriander med yoghurt, hvidløg, 200 gram kikærter og krydderier.
Lav fine snit i skindsiden af lammekøllen, og gnid godt med marinaden. Put lammet med marinaden i en stor selvlukkende pose (eller tilsvarende), og opbevar i køleskab indtil det skal bruges. Lad den ligge så længe som muligt, så smagene trænger ind i kødet.
I en bradepande blandes forskellige groft udskårne grøntsager, såsom babykartofler, gulerødder, kvarte røde løg, butternut squash osv. Tag en ny drypbakke, og hæld grøntsagerne heri, bland med spidskommen, et strejf af muskatnød, de resterende 200 gram kikærter, 250 gram yoghurt naturel og krydr med havsalt, peber og en omgang olivenolie. Lammet placeres ovenpå grøntsagerne. Din grill er jo sat til indirekte varme – så nu sætter du drypbakken med grøntsager i midten af kullet under risten – og placerer lammet på selve risten.

Det hele skal stege i ca. 1 – 1 ½ time, afhængigt af dine præferencer.