Portioner: 4
Metode: Direkte
Temperatur: Medium
Ingredienser
- 4 x 100 g tunbøffer
- 2 spsk. olivenolie
- salt og peber efter smag
Tapenade
- 1 stor rød peberfrugt, frø fjernet, hakket
- 250 ml oliven uden kerner
- 125 ml basilikum
- 2 spsk. citronsaft
- 60 ml olivenolie
Metode
Gnid tunbøfferne med 2 spsk. olivenolie, salt og peber efter smag. Lad det marinere i 10-15 minutter.
Mix alle ingredienser til tapenaden i en foodprocessor, blend indtil glat og stil til side.
Når briketterne har fået et askelag, grilles tunbøfferne i 3-5 minutter på hver side (ideelt bør de stadig være en lyserøde på indersiden).
Servering
Tag tunbøfferne fra grillen, og anret dem på en tallerken med rigeligt tapenade og en lækker salat. Server eventuelt den resterende tapenade i en lille skål på bordet, så gæsterne har mulighed for at tilføje, som de vil.