MEMPHIS STYLE BBQ RIBS

MEMPHIS STYLE BBQ RIBS

Portioner: 6
Metode: Indirekte
Temperatur: Medium

Ingredienser

  • 2 stk. svinekødsspareribs
  • 60 ml sød paprika
  • 4 ½ tsk. friskkværnet sort peber
  • 4 ½ tsk. mørk farin
  • 1 spsk. salt
  • 1 ½ tsk. sellerisalt
  • 1 ½ tsk. cayennepeber
  • 1 ½ tsk. hvidløgspulver
  • 1 ½ tsk. sennepspulver
  • 1 ½ tsk. stødt spidskommen

Mop Sauce (valgfrit)

  • 500 ml cidereddike
  • 125 ml sennep
  • 2 tsk. salt

Metode

Forberedelse af ribbenene: Fjern det tynde, papiragtige lag hud fra bagsiden af hvert ribben ved at trække ud i det med fingrene. Du kan evt. bruge et stykke køkkenrulle for at få et godt greb, eller en tang.

Bland paprika, sort peber, brun sukker, salt, sellerisalt, cayennepeber, hvidløgspulver, sennepspulver og spidskommen i en lille skål. Pisk det hele sammen. Gnid to tredjedele af blandingen på begge sider af hvert ribben, der derefter lægges i en bradepande. Dæk til, og lad det marinere i køleskabet i 4-8 timer.

Forberedelse af mop sauce (valgfrit): Bland cidereddike, sennep og salt i en skål. Sæt til side. Forbered din grill til indirekte varme, og placer en stor drypbakke i midten. Forvarm til medium.

Når du er klar til at lave mad, smides flis på kullene. Rens, børst og smør lidt olie på grillristen. Arranger ribbenene på den varme rist over spildbakken. Læg låg på grillen, og lad ribbenene ryge i en time.

Når ribbenene har stegt i en time, fjernes låget fra grillen, og ribbenene pensles med mop saucen. Sæt låget på igen og fortsæt stegningen indtil de er møre og næsten færdige (30-60 minutter). Ribbenene er færdige, når kødet er meget mørt og har trukket sig tilbage fra enderne af knoglerne.

Servering

15 minutter før ribbenene er færdige, sprinkles den resterende rub på.