Guide til stegetider og tilberedning på grillen
Nedenfor finder du en generel oversigt over stegetider og tilberedning. Husk – det er tommelfingerregler – idet tilberedningstiden kan variere afhængigt af kødets tykkelse eller vejrforholdene.

Svinekød | Vægt i kg | Stegetid kuglegrill | Grillmetode |
Revelsben | 1,2-1,5 kg | 25-35 min | Indirekte |
Mørbrad | 400-500 g | 40-40 min | Indirekte |
Ribbenssteg, svinekam | 1.2-1,5 kg | 55-65 min | Indirekte |
| 1,5-2 kg | 65-75 min | Indirekte |
Svinekam, Nakkefilet | 2-3 kg | 75-90 min | Indirekte |
Hel røget skinke | 2,5-4 kg | 60-120 min | Indirekte |
Svinekød | Tykkelse | Stegetid kuglegrill | Grillmetode |
Bacon | Tynde skiver | 5-7 min | Direkte |
Koteletter, Schnitzler | 1-2 cm | 6-8 min | Direkte |
Koteletter, Schnitzler | 2-3 cm | 8-12 min | Direkte |
Mørbradbøffer | 2,5-3 cm | 12-15 min | Direkte |
Revelsben, Ribsteaks | Max 3 cm | 15-20 min | Direkte |
Kalvekød | Vægt i kg | Stegetid/kuglegrill | Grillmetode |
Kalveculotte | 0,8-1 kg | 45-50 min | Indirekte |
Kalvemørbrad | 1,0-1,2 kg | 25-30 min | Indirekte |
Kalvefilet | 1,0-1,2 kg | 35-45 min | Indirekte |
Tynd-/tykstegsfilet | 1,2-2 kg | 45-75 min | Indirekte |
Kalvekød | Tykkelse | Stegetid | Varmetype |
Schnitzler, escalopes
Koteletter, medaljoner m.m. | 1 cm | 5-7 min | Direkte |
| 2,0-2,5 cm | 8-10 min | Direkte |
| 2,5-3,0 | 10-12 min | Direkte |
| 3,0 – 3,5 cm | 12-14 min | Direkte |
Oksekød | Vægt i kg | Stegetid | Grillmetode |
Cuvettesteg | 0,75-1 kg | 45-60 min | Indirekte |
Roastbeef, lårtunge etc. | 1,5-2,5 kg | 40-55 min | Indirekte |
Oksemørbrad | 1,5-1,8 | 30-40 min | Indirekte |
Oksefilet | 1,2 – 1,8 kg | 50-70 min | Indirekte |
Culotte, tynd-/tykstegsfilet etc | 1,5-2,5 kg | 60-90 min | Indirekte |
Oksekød | Tykkelse | Stegetid | Grillmetode |
Bøffer eller steaks | 2,0-2,5 cm | 7-9 min | Direkte |
| 2,5-3,0 cm | 9-12 min | Direkte |
| 3,5-4,5 cm | 12-15 min | Direkte |
| 4,5-5 cm | 15-17 min | Direkte |
Lam | Vægt i kg | Stegetid | Grillmetode |
Lammekølle | 1,5-2,0 kg | 50-65 min | Indirekte |
Lammekølle udbenet | 1,2-1,8 kg | 60-75 min | Indirekte |
Lammeinderlår | 500-800 gram | 35-40 min | Indirekte |
Lammeculotte | 300 – 400 gram | 30-35 min | Indirekte |
Lam | Tykkelse | Stegetid | Grillmetode |
Lammekoteletter | 2,0-2,5 cm | 9-10 min | Direkte |
Lammekoteletter | 2,5-3,0 cm | 10-12 min | Direkte |
Diverse hakket kød | Vægt/Tykkelse | Stegetid | Grillmetode |
Hakkebøffer, krebinetter | ca. 2 cm | 16-20 min | 50/50 |
Burgere | 1 cm | 5-6 min | Direkte |
Hele fjerkræ | Vægt i kg | Stegetid | Grillmetode |
Hel fasan eller kylling | 0,8-1,1 kg | 50-60 min | Indirekte |
Hel kylling eller kalkunbryst | 1,0-1,5 kg | 55-65 min | Indirekte |
Hel and eller helt kalkunbryst | 1,5-2,0 kg | 65-80 min | Indirekte |
And, gås eller helt kalkunbryst | 2,0-2,5 kg | 80-95 min | Indirekte |
Hel kalkun eller hel gås | 2,5-3,0 kg | 95-105 min | Indirekte |
Osv. | 3,0-3,5 kg | 105-125 min | Indirekte |
| 3,5 -4,5 kg | 125-155 min | Indirekte |
| 4,5-6,5 kg | 155-185 min | Indirekte |
Fjerkræ | Vægt/tykkelse | Stegetid | Grillmetode |
Kyllingevinger | 85-100 gram | 25-30 min | Inddirekte |
Hele kyllingelår | 150 – 250 gram | 30-40 min | Inddirekte |
Kylling i kvarte | 350-400 gram | 35-45 min | Inddirekte |
Kyllinge-/kalkunbryst | 120-160 gram | 12-15 min | Direkte |
| 160-200 gram | 15-18 min | Direkte |
| 200-250 gram | 18-20 min | Direkte |
Skaldyr | Vægt/Størrelse | Stegetid | Grillmetode |
Hel hummer, forkogt | ca. 700 gram | 10-12 min | Direkte |
Hel krabbe, forkogt | ca. 700 gram | 8-10 min | Direkte |
Hummerhaler | 200-300 gram | 8 min | Direkte |
Kæmperejer | 30 stk. ca. 500 gram | 4-5 min | Direkte |
Tigerrejer | 15 stk. ca. 500 gram | 5-7 min | Direkte |
Jomfruhummer | 10 stk. ca. 500 gram | 7-9 min. | Direkte |
Kammuslinger | 2,5-5 cm i diameter | 5-7 min | Direkte |
Østers | ca. 20 stk. | 6 min | Direkte |
Fisk | Tykkelse | Stegetid | Grillmetode |
Fileter etc. | 1-1,5 cm | 4-6 min | Direkte |
Fileter og steaks | 1,5-2,5 cm | 6-10 min | Direkte |
| 2,5-3 cm | 10 min | Direkte |
Hele fisk | 2,5-3,5 cm | 10-15 min | Indirekte |
| 3,5-5 cm | 20-25 min | Indirekte |
| 5-6 cm | 30-35 min | Indirekte |
| 8 cm | 45 min | Indirekte |