Stegetider

STEGETIDER

Guide til stegetider og tilberedning på grillen
Nedenfor finder du en generel oversigt over stegetider og tilberedning. Husk – det er tommelfingerregler – idet tilberedningstiden kan variere afhængigt af kødets tykkelse eller vejrforholdene.

 

SvinekødVægt i kgStegetid kuglegrillGrillmetode
Revelsben1,2-1,5 kg25-35 minIndirekte
Mørbrad400-500 g40-40 minIndirekte
Ribbenssteg, svinekam1.2-1,5 kg55-65 minIndirekte
1,5-2 kg65-75 minIndirekte
Svinekam, Nakkefilet2-3 kg75-90 minIndirekte
Hel røget skinke2,5-4 kg60-120 minIndirekte
SvinekødTykkelseStegetid kuglegrillGrillmetode
BaconTynde skiver5-7 minDirekte
Koteletter, Schnitzler1-2 cm6-8 minDirekte
Koteletter, Schnitzler2-3 cm8-12 minDirekte
Mørbradbøffer2,5-3 cm12-15 minDirekte
Revelsben, RibsteaksMax 3 cm15-20 minDirekte
KalvekødVægt i kgStegetid/kuglegrillGrillmetode
Kalveculotte0,8-1 kg45-50 minIndirekte
Kalvemørbrad1,0-1,2 kg25-30 minIndirekte
Kalvefilet1,0-1,2 kg35-45 minIndirekte
Tynd-/tykstegsfilet1,2-2 kg45-75 minIndirekte
KalvekødTykkelseStegetidVarmetype
Schnitzler, escalopes
Koteletter, medaljoner m.m.
1 cm5-7 minDirekte
2,0-2,5 cm8-10 minDirekte
2,5-3,010-12 minDirekte
3,0 – 3,5 cm12-14 minDirekte
OksekødVægt i kgStegetidGrillmetode
Cuvettesteg0,75-1 kg45-60 minIndirekte
Roastbeef, lårtunge etc.1,5-2,5 kg40-55 minIndirekte
Oksemørbrad1,5-1,830-40 minIndirekte
Oksefilet1,2 – 1,8 kg50-70 minIndirekte
Culotte, tynd-/tykstegsfilet etc1,5-2,5 kg60-90 minIndirekte
OksekødTykkelseStegetidGrillmetode
Bøffer eller steaks2,0-2,5 cm7-9 minDirekte
2,5-3,0 cm9-12 minDirekte
3,5-4,5 cm12-15 minDirekte
4,5-5 cm15-17 minDirekte
LamVægt i kgStegetidGrillmetode
Lammekølle1,5-2,0 kg50-65 minIndirekte
Lammekølle udbenet1,2-1,8 kg60-75 minIndirekte
Lammeinderlår500-800 gram35-40 minIndirekte
Lammeculotte300 – 400 gram30-35 minIndirekte
LamTykkelseStegetidGrillmetode
Lammekoteletter2,0-2,5 cm9-10 minDirekte
Lammekoteletter2,5-3,0 cm10-12 minDirekte
Diverse hakket kødVægt/TykkelseStegetidGrillmetode
Hakkebøffer, krebinetterca. 2 cm16-20 min50/50
Burgere1 cm5-6 minDirekte
Hele fjerkræVægt i kgStegetidGrillmetode
Hel fasan eller kylling0,8-1,1 kg50-60 minIndirekte
Hel kylling eller kalkunbryst1,0-1,5 kg55-65 minIndirekte
Hel and eller helt kalkunbryst1,5-2,0 kg65-80 minIndirekte
And, gås eller helt kalkunbryst2,0-2,5 kg80-95 minIndirekte
Hel kalkun eller hel gås2,5-3,0 kg95-105 minIndirekte
Osv.3,0-3,5 kg105-125 minIndirekte
3,5 -4,5 kg125-155 minIndirekte
4,5-6,5 kg155-185 minIndirekte
FjerkræVægt/tykkelseStegetidGrillmetode
Kyllingevinger85-100 gram25-30 minInddirekte
Hele kyllingelår150 – 250 gram30-40 minInddirekte
Kylling i kvarte350-400 gram35-45 minInddirekte
Kyllinge-/kalkunbryst120-160 gram12-15 minDirekte
160-200 gram15-18 minDirekte
200-250 gram18-20 minDirekte
SkaldyrVægt/StørrelseStegetidGrillmetode
Hel hummer, forkogtca. 700 gram10-12 minDirekte
Hel krabbe, forkogtca. 700 gram8-10 minDirekte
Hummerhaler200-300 gram8 minDirekte
Kæmperejer30 stk. ca. 500 gram4-5 minDirekte
Tigerrejer15 stk. ca. 500 gram5-7 minDirekte
Jomfruhummer10 stk. ca. 500 gram7-9 min.Direkte
Kammuslinger2,5-5 cm i diameter5-7 minDirekte
Østersca. 20 stk.6 minDirekte
FiskTykkelseStegetidGrillmetode
Fileter etc.1-1,5 cm4-6 minDirekte
Fileter og steaks1,5-2,5 cm6-10 minDirekte
2,5-3 cm10 minDirekte
Hele fisk2,5-3,5 cm10-15 minIndirekte
3,5-5 cm20-25 minIndirekte
5-6 cm30-35 minIndirekte
8 cm45 minIndirekte